Ανακοινώσεις

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών σε περίοπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη

06/05/2015

Δελτίο Τύπου

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών

σε περίοπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη

 

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κατατάχθηκε για το 2015 μεταξύ των καλυτέρων Τμημάτων Μηχανολόγων παγκοσμίως. Η κατάταξη αυτή έγινε από τον οργανισμό QS World Ranking/ Top Universities που ασχολείται με την παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημιακών Τμημάτων σύμφωνα με τα ίδια για όλους κριτήρια.

Η μεθοδολογία της κατάταξης στηρίζεται στην ακαδημαϊκή φήμη του Τμήματος, την αξιολόγηση του τμήματος από την αγορά εργασίας, την αναλογία διδασκόντων / διδασκομένων, το ερευνητικό έργο και την διεθνή του αναγνώριση καθώς και την προσέλκυση ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητών από άλλες χώρες.

Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών κατατάχθηκε στην κατηγορία 201-250, δηλαδή στην πέμπτη πενηντάδα παγκοσμίως και έρχεται δεύτερο στην Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, ενώ η τάση του Τμήματος παρουσιάζεται ανοδική.

Η ιστορία του Τμήματος ξεκινά με την ίδρυσή του Τμήματος Μηχανολόγων το 1972 οπότε και δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές, ενώ ένας από τους σημαντικούς του σταθμούς ήταν το 1996 οπότε μετονομάστηκε σε Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών. Η σημερινή διάκριση είναι αποτέλεσμα των σκληρών και επίμονων προσπαθειών όλων των μελών του Τμήματος καθ΄όλη τη διάρκεια των 43 χρόνων της ιστορίας του. Γι' αυτό και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους. Ταυτόχρονα οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε τον αγώνα που κάνουμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες, για τη διατήρηση και βελτίωση της θέσης του Τμήματός μας.

Η διάκριση του Τμήματος αναβαθμίζει τη θέση των αποφοίτων του στην Ελλάδα και εκτός αυτής, διευκολύνοντας την προσπάθειά τους για επαγγελματική αποκατάσταση και προσφορά στην κοινωνία εξειδικευμένων υπηρεσιών στον τομέα του Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού Μηχανικού.

 

 

 

Πάτρα, 6 Μαΐου 2015

Καθηγητής Χρήστος Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών

Πανεπιστημίου Πατρών