Οδηγίες Μετάβασης

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών βρίσκονται μέσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Για να φτάσετε στο Πανεπιστήμιο υπάρχουν οι παρακάτω επιλογές.

Από Πάτρα με αυτοκίνητο:

Για να βρείτε εύκολα το Πανεπιστήμιο Πατρών από την πόλη της Πάτρας, ακολουθείστε την οδό Κορίνθου μέχρι το τέρμα της, μετά ακολουθείστε την οδό Πανεπιστημίου και λίγο μετά το κλειστό γυμναστήριο "Ολυμπιονίκης Δημ. Τόφαλος" στρίβετε δεξιά. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στο Πανεπιστήμιο με σαφείς ταμπέλες.

Από Πάτρα με λεωφορείο:

Κάθε 15 λεπτά τις καθημερινές και κάθε ώρα τα σαββατοκύριακα ξεκινά το λεωφορείο με αριθμό 6 για Πανεπιστήμιο λίγο κάτω από την πλατεία Γεωργίου. Επειδή η γραμμή 6 δεν έρχεται αποκλειστικά Πανεπιστήμιο, χρειάζεται προσοχή και πρέπει να υπάρχει σχετική ταμπέλα "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ" στο λεωφορείο. Υπάρχει και δέυτερη γραμμή με αριθμό 9 μέσω Έλληνος Στρατιώτου. Κατά τη διάρκεια του Ακαδημαϊκού Έτους ισχύει φοιτητικό εισητήριο με την επίδειξη του ειδικού δελτίου. Για περισσότερες πληροφορίες: Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας

Με προαστιακό:

O Προαστιακός Πάτρας εκτελεί δρομολόγια κάθε μία ώρα και συνδέει την Πάτρα με το Ρίο. Το εισιτήριο κοστίζει 1.40 Ευρώ ανά διαδρομή και 1 Ευρώ για τους φοιτητές. Επίσης εκδίδεται μηνιαία φοιτητική κάρτα με κόστος 10 ευρώ. Στον Προαστιακό ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα μεταφοράς και του ποδηλάτου του.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού είναι κάθε μία ώρα από 06:30 έως τις 22:30 για τη διαδρομή Άγιος Ανδρέας - Πάτρα - Άγιος Βασίλειος και κάθε μία ώρα από 07:00 έως 23.00 για τη διαδρομή Άγιος Βασίλειος - Πάτρα - Άγιος Ανδρέας.

Η διαδρομή Σταθμός Καστελόκαμπου- Πανεπιστήμιο-Νοσοκομείο και αντίστροφα διεξάγεται με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Από Αθήνα:

Αμέσως μετά τα διόδια Ρίου υπάρχει έξοδος προς "Πανεπιστήμιο-Νοσοκομείο". Βγείτε από την Εθνική Οδό ακολουθώντας τις πινακίδες προς Πανεπιστήμιο/Νοσοκομείο. Φτάνοντας στο Νοσοκομείο εισέρχεστε στο χώρο του Πανεπιστημίου στρίβοντας δεξιά. Κινηθείτε ευθεία και στον τρίτο κυκλικό κόμβο, στρίψτε αριστερά (Στο σημείο αυτό υπάρχει ευδιάκριτη πινακίδα πρός Πρυτανεία και Μουσείο Τεχνολογίας). Ανεβαίνοντας αυτό το δρόμο, στρίψτε αριστερά στην πρώτη διασταύρωση και θα βρείτε το χώρο στάθμευσης του Τμήματος. Δείτε τη διαδρομή από τα διόδια μέχρι το Τμήμα εδώ.