Χαιρετισμός Προέδρου

Το Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών ξεχωρίζει στην Ελλάδα και την Ευρώπη για τις υψηλού επιπέδου σπουδές που παρέχει καθώς επίσης και για το αξιόλογο ερευνητικό έργο που διεξάγει. Είναι το μόνο Τμήμα στην Ελλάδα που δίνει δίπλωμα Μηχανολόγου & Αεροναυπηγού Μηχανικού. Είναι από τα πλέον περιζήτητα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και των υπολοίπων ΑΕΙ. Η δύναμη και η υπεροχή του Τμήματός μας προέρχονται από τους ανθρώπους του, το εξαίρετο εκπαιδευτικό, το αφοσιωμένο τεχνικό και το έμπειρο διοικητικό προσωπικό που είναι η καρδιά του Τμήματός μας, αλλά και από τους ξεχωριστούς και άριστους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές μας καθώς επίσης και από τους διαλεχτούς μεταδιδακτορικούς συνεργάτες ερευνητές.

Από την άλλη μεριά οι υποδομές του τμήματός μας που συνεχώς ανανεώνονται και εμπλουτίζονται εγγυώνται την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής και ερευνητικής προσπάθειας.

Ένας από τους δύο βασικούς στόχους του τμήματός μας είναι να παρέχουμε άριστη εκπαίδευση για την επόμενη γενιά των Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το άριστο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα που παρέχει στέρεες βάσεις στην επιστήμη του Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού και προσφέρει πολύτιμες ευκαιρίες μάθησης.

Ο άλλος βασικός στόχος είναι η προώθηση της γνώσης του Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού Μηχανικού μέσω της έρευνας (βασικής και εφαρμοσμένης) και της υλοποίησης κορυφαίων ερευνητικών ανταγωνιστικών και άλλων προγραμμάτων. Αναγκαία προϋπόθεση και στόχος μας είναι η σύνδεσή του Τμήματος μέσω του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που παρέχει με την προσπάθεια, της χώρας μας, της περιφέρειας αλλά και της πόλης μας, για ανάπτυξη. Το Τμήμα μας προσφέρει στους φοιτητές του ευκαιρίες συμμετοχής σε μια μεγάλη ποικιλία έρευνας αιχμής. Η ανάπτυξη ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης στην πατρίδα μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Η δημιουργία, έρευνα και ανάπτυξη καινοτομιών στην Επιστήμη του Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού Μηχανικού εγγυάται επίσης την αναπτυξιακή προσπάθεια, παρέχοντας νέες πρωτότυπες υπηρεσίες στην κοινωνία σε καθημερινά τεχνικά προβλήματα.

Η ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, και η ιστοσελίδα του Τμήματος μας, των Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών που καθημερινά συμπληρώνονται και αναβαθμίζονται, προσφέρουν μια διεισδυτική εικόνα στην εσωτερική λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος αντίστοιχα.

 

Πάτρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Καθηγητής Χρήστος Παπαδόπουλος

Πρόεδρος του Τμήματος