Λαζανάς Αλέξης

Θέση: Ε.Ε.Δ.Ι.Π.
Τηλέφωνο:
(2610) 997774
Email:

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Δρ. Αλέξης Λαζανάς (B.Sc., Ph.D.) είναι μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (B.Sc., 1996) και έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών στην επιστημονική περιοχή των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης (Ph.D., 2008). Κατά την διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής του διατριβής συμμετείχε σε διάφορα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με Πανεπιστήμια του εξωτερικού (FP6, Interreg GR-IT).

Μετά τη λήψη του διδακτορικού του, από το 2009 έως το 2014, ο κ. Λαζανάς δίδαξε στο Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών (νυν Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας) ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, με ανάθεση αυτοδύναμης διδασκαλίας στα μαθήματα: Επιχειρησιακά Πληροφοριακά Συστήματα, Βάσεις Δεδομένων, και Ηλεκτρονικό Εμπόριο όπου και επίβλεψε σειρά πτυχιακών εργασιών. Εργάστηκε ως καθηγητής πληροφορικής από το 2000 έως το 2017 στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ από το 2015 έως το 2017 ήταν Διευθυντής του 9ου Γυμνασίου Πάτρας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Πληροφοριακά Συστήματα Συστάσεων (Recommender Systems), Τεχνολογίες Διαδικτύου, Εξόρυξη Δεδομένων (Data Mining), Συνδυασμένες Μεταφορές (Intermodal Transportation Management). Έχει δημοσιεύσει σειρά πρωτότυπων εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας (Editorial board) του περιοδικού Journal of Computing και κριτής (reviewer) στα διεθνή περιοδικά: Journal of Research in Electronic Commerce Frontiers, International Journal of Computer Science Issues, Ubiquitous Computing and Communication Journal, International Journal of Advanced Intelligence Paradigms καθώς και στο διεθνές συνέδριο International Conference on Computers & Industrial Engineering.


Διδασκαλία

Προπτυχιακός κύκλος σπουδών