Σαραβάνος Δημήτριος

Βαθμίδα: Καθηγητής
Τηλέφωνο:
(2610) 969437 / (2610) 969438
Fax:
(2610) 992644
Email:
Προσωπική Ιστοσελίδα:

Βιογραφικό Σημείωμα

Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (Ιαν. 1997-σήμερα) όπου διδάσκει μαθήματα υπολογιστικής ανάλυσης κατασκευών, πεπερασμένων στοιχείων, δυναμικής κατασκευών και μηχανικής συνθέτων υλικών. Εχει λάβει διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.) από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Pennsylvania State University, Masters in Engineering από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Stevens Inst. Of Technology, και είναι διπλωματούχος Μηχαν. Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Έχει εργασθεί δέκα (10) έτη σαν ερευνητής στα τμηματα Μηανικης Κατασκευων (Structural Mechanics Branch) και Δυναμικης Κατασκευων (Structural Dynamics Branch) του Τομεα  Κατασκευών (Structures Division) στο Ερευνητικού Κέντρου NASA-Lewis, Cleveland, Ohio, στην περιοχή των συνθέτων υλικών/κατασκευών και ευφυών υλικών (1988-98), και τρία χρόνια σαν βοηθός ερευνητής στο Applied Research Lab του Pennsylvania State University (1984-87).

Είναι επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Ανάλυσης και Μηχανικης Κατασκευών και Ευφυών Υλικών, με δραστηριότητα στην περιοχή της υπολογιστικης μηχανικης κατασκευων, ανάλυσης των συνθέτων κατασκευών και υλικών, αυτόπροσαρμοζόμενες κατασκευές και ευφυή υλικά, έλεγχο δομικής ακαιρεότητας, δυναμική συνθέτων κατασκευών, νανομηχανική και νανουλικά, οπου εχει συνεισφέρει πανω από 150 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.  Έχει αναπτύξει διεθνείς ερευνητικές συνεργασίες και έχει λάβει χρηματοδότηση από εθνικά, ευρωπαϊκά (FP5,6,7) και διεθνή (NASA, NSF) ερευνητικά προγράμματα στην περιοχή της αεροναυπηγικής και αιολικής ενέργειας.

Είναι Associate Editor των Περιοδικων Wind Energy,  Journal of Aerospace Science and Technology, Αssociate Fellow της AIAA, μέλος της ASME, και μέλος τεχνικών και επιστημονικών επιτροπών διεθνών συνεδρίων.

Google Scholar: Σαραβάνος Δημήτρης


Διδασκαλία

Προπτυχιακός κύκλος σπουδών

Μεταπτυχιακός κύκλος σπουδών